Skip to Main Content View Text-Only

Planning and Sustainability

Innovation. Collaboration. Practical Solutions.

Phone: 503-823-7700

Curbside Hotline: 503-823-7202

1900 SW 4th Ave, Suite 7100, Portland, OR 97201

More Contact Info

Subscribe to RSS feed

Most Recent

View More

Agenda: October 11, 2012 Residential Development and Compatibility PEG meeting

October 11, 2012 from 4:00 p.m. to 6:00 p.m.

1900 SW 4th Avenue, Portland, 7th Floor - Conference Room 7A 

Meeting Goals

  • Share information and gather feedback on policies regarding density allowances in single-family zones and considerations for placement of multi-family zoning
  • Share information about gentrification study/methodology
  • Gather feedback on issues to be addressed at future PEG meetings

Welcome, overview (4:00 p.m. / 5 minutes)
Presenter: Deb Meihoff, facilitator; Barry Manning, BPS / PEG Lead
Description: Review meeting objectives and flow; announcements

PEG Process Updates and Feedback (4:05 p.m. / 15 minutes)
Presenter: PEG Members, staff, facilitator
Description:

  1. Comments on meeting notes.
  2. Update and feedback from last meeting. 
  3. RDC policy submittal. 

Policy Topic Presentation:  Residential Density:  Allowances in SFR zones; placement of MFR zones (4:20 p.m. / 15 minutes)
Presenter:Barry Manning, BPS
Description: Staff presentation on development allowances in single-family residential zones (small lot, rowhouses, duplexes) and mapping for multi-family areas (proximity to transit, infrastructure, opportunity for other services and amenities)
Related Materials: 

Group Discussion on Policy Topic (4:35 p.m. / 30 minutes)
Facilitator: Deb Meihoff 

Public Comment (5:05 p.m. / 10 minutes)

Presentation:  Gentrification (5:15 p.m. / 30 minutes)
Presenter: Tom Armstrong, BPS Staff
Description: Overview gentrification study/methodology. PEG Q&A.

Future Topics, Next Steps (5:45 p.m. / 15 minutes)
Description: PEG discussion of topics that they wish staff to consider to include on upcoming meeting agendasNext steps for process.

Wrap-up, Adjourn (6:00 p.m.)

For more information, please contact either Barry Manning Bureau of Planning and Sustainability at 503-823-7965 or Barry.Manning@portlandoregon.gov or Deb Meihoff, Facilitator at 503-358-3404 or deb@communitasplanning.com