Skip to Main Content View Text-Only

Planning and Sustainability

Innovation. Collaboration. Practical Solutions.

Phone: 503-823-7700

Curbside Hotline: 503-823-7202

1900 SW 4th Ave, Suite 7100, Portland, OR 97201

More Contact Info

Subscribe to RSS feed

Most Recent

View More

Agenda: April 11, 2013 Residential Development and Compatibility PEG Meeting

Agenda

Residential Development and Compatibility Policy Expert Group 

Date: April 11, 2013
Time: 4:00 p.m. to 6:00 p.m.
Location: 1900 SW 4th Avenue, Portland, 7th Floor - Conference Room 7A

Meeting Goals

  • Feedback from Part 1 Workshops
  • Continue feedback from RDC PEG on the Working Draft Comprehensive Plan
  • Discuss Non-Residential Activity in Residential Areas

Welcome and Overview (4:00 p.m. / 10 minutes)
Presenter: Deb Meihoff, Communitas
Description: Introductions; review meeting objectives and flow; comments on meeting notes and feedback from previous meeting; announcements

Process Updates (4:10 p.m. / 5 minutes)
Presenter: Barry Manning, BPS
Update on process and workshops; PEG feedback/Q&A 

Working Draft Workshop Highlights (tentative) (4:15 p.m. / 15 minutes)
Facilitators: Barry Manning, BPS
Description: Share preliminary results of Part 1 workshops.   

Comprehensive Plan Working Draft Review (4:30 p.m. / 30 minutes)
Facilitators: Deb Meihoff, Communitas;  Barry Manning, BPS
Description: Complete PEG discussion and feedback on Working Draft Part 1 - Review of specific goal and policies for effectiveness at addressing the RDC issues, explore potential outcomes, and consider how they achieve or hinder aspirations for a more equitable city.   

Non-Residential Activity in Residential Areas (5:00 p.m. / 45 minutes)
Facilitators: Deb Meihoff, Communitas;  Barry Manning, BPS
Description: Discussion of non-residential activity in residential areas – e.g. home occupations, short-term lodging, business activities, schools and community-service uses, others.

  • What types and scale of activities make sense in residential areas?   
  • What are key parameters to consider in allowing such activities?

Public Comment (5:45 p.m. / 10 minutes)

All guests are welcome to address the PEG at this time.

 

Wrap-up, Adjourn (5:55 p.m. / 5 minutes)

 

For more information, please contact either Barry ManningBureau of Planning and Sustainability at 503-823-7965 or Barry.Manning@portlandoregon.gov or Deb Meihoff, Facilitator at 503-358-3404 or deb@communitasplanning.com.